Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Meer Informatie

Uitleg doe het zelf zonnepanelen

 

 

Hoe leveren zonnepanelen stroom?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in electriciteit. Om de door de zonnepanelen opgewekte stroom (gelijkstroom) te kunnen gebruiken dient deze te worden omgezet naar wisselstroom. Daarom is bij zonnepanelen altijd een omvormer nodig. Deze zorgt er voor dat de door de zonnepanelen opgewekte stroom direct aan je huis geleverd wordt. De apparaten in je huis werken dan op je eigen zonnestroom! Als er te weinig zon is wordt het verbruik aangevuld met stroom vanuit het net. Wordt er meer stroom opgewekt dan je gebruikt dan wordt het teruggeleverd aan het net. Dit terugleveren gaat automatisch. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de bestaande electriciteitsaansluiting.

 

 

Zonnepanelen plaatsenWelke type panelen leveren wij?

Je kunt per set kiezen uit de volgende type panelen.

JA Solar 280EWp
JA Solar 310EWp
Leapton 330Wp

Standaard krijg je panelen met een vermogen van 280Wp (van JA Solar) geleverd. Tegen meerprijs kun je zonnepanalen met meer vermogen bestellen.

Wp staat voor Wattpiek en wordt gebruikt om het vermogen aan te duiden. Het uiteindelijke vermogen die een zonnepaneel geeft is afhankelijk van de omstandigheden. Echter in het algemeen kun je stellen dat een paneel van 280Wp, in nederland, ongeveer 0,85 x 280 = 238 kWh per jaar opbrengt.

Installeer je zonnepanelen op een schuin dak? Dan adviseren wij om de JA Solar 310EWp panelen te overwegen. Deze zijn volledig zwart, wat een luxere uitstraling geeft. 

 

Kan ik zonnepanelen op het stopcontact aansluiten?

Een set van 2 zonnepanelen kan veilig op een normaal stopcontact aangesloten worden op een bestaande groep. Het "installeren" is een kwestie van de stekker in het stopcontact steken!.

Wil je meer dan 2 panelen aansluiten dan kun je dit eenvoudig zelf aansluiten met een pv-verdeler. Het alternatief is om een extra groep in de meterkast te (laten) installeren.

Indien je toch meerdere zonnepanelen op het stopcontact wilt aansluiten dan kun je meerdere sets van 2 panelen bestellen. Zorg er dan wel voor dat elke set op een stopcontact op een aparte groep aangesloten wordt.

 

 EV Service Micro omvormerVoordelen micro omvormer

De zonnepanelen sets van 4ev worden geleverd met een micro omvormer. Waar een traditionele omvormer binnenshuis geplaatst wordt bevindt een micro omvormer zich direct onder de zonnepanelen. Het gebruik van micro omvormers heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Efficiënter: De micro omvormer optimaliseert de opbrengst van elk individueel paneel in plaats van een een "string" van meerdere panelen. Hierdoor heeft bijv schaduw op één van de panelen geen invloed op de overige panelen.
  • Veiliger: Omdat de omvormer direct onder de panelen geplaatst wordt zijn er geen lange, met zelf verbonden connectoren, DC kabels nodig. Hierdoor wordt het toch al beperkte risico op brand nog verder verlaagd.
  • Bedrijfszeker: Traditionele omvormers zijn vaak het zwakste component en moeten het eerste vervangen worden. Op onze micro-omvormers ontvangt u 20 jaar garantie!