Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Welke laadkabel moet ik kiezen?

Bij de aankoop van een laadkabel voor een hybride of volledig elektrische auto zijn de volgende punten van belang:

– Heeft mijn auto een Type 1 of Type 2 aansluiting?
– Welk vermogen kan je laden?
– De lengte van de laadkabel

 

Laadkabel met een Type 1 of Type 2 Mennekes stekker?

Allereerst is het belangrijk welk type kabel voor jouw auto geschikt is: Type 1 Yakazi of Type 2 Mennekes. Het type aansluiting van een openbaar laadpunt is altijd type 2. Je hebt dus een Type 1 naar Type 2 of een Type 2 naar Type 2 laadkabel nodig.

Hoe kun je dit nou herkennen? Simpel: een type 1 aansluiting heeft 5 pinnen, en een type 2 stekker heeft 7 pinnen.


Vrijwel alle Europese automerken een type 2 Mennekes aansluiting. Veel Amerikaanse en Japanse automerken moeten wel met een type Yakazi 1 laadkabel worden opgeladen. Het type aansluiting verschilt per merk en soms zelfs per model auto binnen een merk. Let dus goed op bij de aanschaf van een laadkabel welk type voor jouw auto geschikt is.

Via onze laadkabel pagina kom je altijd bij de juiste kabel terecht. Mocht je er niet uitkomen dan kun je uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

 

Welk vermogen laadkabel heb ik nodig?

Het vermogen van de laadkabel heeft een grote invloed op de laadtijd van uw elektrische auto. Het maximale laadvermogen wordt echter wel bepaald door het type lader in uw auto. Type 1 auto’s kunnen 1-fase laden op 16A (3.7kW) of 32A(7.4kW). Type 2 auto’s kunnen ook 1-fase laden op 16A (3.7kW) of 32A(7.4kW) maar er zijn ook type 2 auto’s die 3-fase kunnen laden op 16A(11kW) of 32A(22kW). Tot slot zijn er ook thuisladers waarmee u veilig via het stopcontact kunt laden. Thuisladers hebben echter een beperkt laadvermogen van 6A, 10A of 16A.

Selecteer uw auto om direct te zien welke laadkabels geschikt zijn en de daarbij horende laadtijden.

 

Welke lengte laadkabel is handig?

Ons assortiment bestaat uit kabels van 4 tot wel 10 meter. We kunnen eventueel tot wel 20 meter leveren. Als je op veel verschillende plekken komt, waar je niet precies weet hoe de situatie is, dan is het handig om voor een wat langere laadkabel te kiezen. Gebruikt je de laadkabel alleen thuis of op het werk, dan is 4 of 6 meter vaak ruim voldoende. 

Tot slot kun je ook nog kiezen uit een rechte of een spiraal laadkabel. Een spiraal kabel is wat makkelijker op te bergen en heeft als voordeel dat deze minder snel op de grond ligt.