Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadstations

 

Laadstation voor je auto nodig?

Het is vaak interessant om thuis een laadpunt te realiseren. Met een eigen laadstation of laadpaal kun je jouw elektrische auto tegen een laag stroomtarief opladen. Daarbij hoef je ook niet langs de weg te wachten te de auto opgeladen is, of rekening te houden met of een laadpaal bezet is of niet.

Bij het kopen van een laadstation is het belangrijk om te weten welk type aansluiting de auto heeft die je wilt opladen: Type 1, Type 2 of in het geval van meerdere auto's beiden typen aansluitingen. Als je beide typen wilt laden, dan is een Socket laadstation zonder vaste laadkabel dé oplossing. Mocht je maar één type aansluiting nodig hebben, dan is het handig om voor een laadstation met vaste laadkabel kiezen.

Welk laadstation heb je nodig?

De volgende punten zijn van belang bij de keuze van een laadstation:

Wandmodel of laadpaal?

Alle laadstations in ons assortiment worden verkocht exclusief paal. Je kunt het laadstation vervolgens aan een wand of op een laadpaal monteren. Laadstations worden standaard geleverd met een montage kit voor wandmontage.

Type 1 of Type 2 aansluiting?

Als je kiest voor een laadstation met vaste laadkabel dan moet je weten welk type aansluiting jouw auto heeft. Een laadstation met een vaste stekker heeft als voordeel dat je geen losse stekker uit de auto hoeft te halen. Het laden kan direct beginnen! Hierbij is echter het nadeel dat een auto met een andere aansluiting geen gebruik kan maken van de laadstation.

Welk vermogen moet ik kiezen?

Het laadvermogen van je auto, stroomaansluiting thuis en eventuele wensen in de toekomst spelen een rol bij de keuze van het vermogen van een laadstation. Het kan verstandig zijn om alvast een laadstation te kiezen die een zwaarder vermogen aankan dan op dit moment mogelijk is. Zo voorkom je dat je op korte termijn weer een nieuw laadstation moet aanschaffen.

Laadstations hebben de volgende laadvermogens:

- 1 fase 16A (3,7kW)
- 1 fase 32A (7,4kW)
- 3 fase 16A (11kW)
- 3 fase 32A (22kW)

Load balancing en Power Sharing

Een gemiddelde stroomaansluiting is vaak 3x25A. Dat betekend dat je al vrij snel snel aan dit limiet zit als je bijvoorbeeld op 3x16A gaat laden. Aan het verzwaren van een stroomaansluting zijn helaas hoge jaarlijks terugkerende kosten verbonden.

Gelukkig zijn er ook 'slimme laadstations' met o.a. loadbalancing en powersharing. Deze technieken meten en verdelen de beschikbare stroomcapaciteit zodat je altijd op de snelst mogelijke manier de auto kan laden zonder de stroomaansluiting te hoeven verzwaren.

Laadstation installeren?

Weet je al welke laadstation je wilt, maar vind je installeren een gedoe? Dat is begrijpelijk. Je kunt gebruikmaken van onze installatieservice. Van A tot Z, we ontzorgen de gehele installatie waaronder het plaatsen en installeren, eventuele aanpassingen in de meterkast en graaf en boor werkzaamheden. Neem contact op voor een offerte op maat