Zoek
Filters

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadstations

Laadstation of laadpaal voor je auto nodig?

Het is vaak interessant om thuis een laadpunt te realiseren. Met een eigen laadstation of laadpaal kun je jouw elektrische auto tegen een laag stroomtarief opladen. Daarbij hoef je ook niet langs de weg te wachten te de auto opgeladen is, of rekening te houden met of een laadpaal bezet is of niet.

Bij het kopen van een laadstation is het belangrijk om te weten welk type aansluiting de auto heeft die je wilt opladen: Type 1, Type 2 of in het geval van meerdere auto's beiden typen aansluitingen. Als je beide typen wilt laden, dan is een Outlet laadstation zonder vaste laadkabel een oplossing. Mocht je maar één type aansluiting nodig hebben, dan is het handig om voor een laadstation met vaste laadkabel kiezen.

Welk laadstation heb je nodig?

De volgende punten zijn van belang bij de keuze van een laadstation:

Wandmodel of laadpaal?
Alle laadstations in ons assortiment worden verkocht exclusief paal. Je kunt het laadstation vervolgens aan een wand of laadpaal monteren.

Welk Type laadstation?
Als je kiest voor een laadstation met vaste laadkabel dan moet je weten welk type aansluiting jouw auto heeft. Een laadstation met een vaste stekker heeft als voordeel dat je geen losse stekker uit de auto hoeft te halen. Het laden kan direct beginnen! Hierbij is echter het nadeel dat een auto met een andere aansluiting geen gebruik kan maken van de laadstation.

Welk vermogen moet ik kiezen?
Je hebt keuze uit 16A of 32A en 1-Fase of 3-Fase. Het laadvermogen van je auto, stroomaansluiting thuis en eventuele wensen in de toekomst spelen hierin een rol. Daarbij zijn er ook 'slimme laadstations' met o.a. loadbalancing en powersharing. Deze technieken meten en verdelen de beschikbare stroomcapaciteit zodat je altijd op de snelst mogelijke manier de auto kan laden.

Laadstation installeren?

Weet je al welke laadstation je wilt, maar vind je installeren een gedoe? Dat is begrijpelijk. Je kunt gebruikmaken van onze installatieservice. Van A tot Z, we ontzorgen de gehele installatie waaronder het plaatsen en installeren, eventuele aanpassingen in de meterkast en graaf en boor werkzaamheden. Neem contact op voor een offerte op maat.

Over 4EV

4EV is dé specialist op het gebied van laadoplossingen voor elektrisch vervoer. Zo hebben we door de jaren ons sterk ontwikkeld en enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Inmiddels is hierdoor ook ons netwerk gegroeid en kunnen we jou altijd het beste product bieden. De laatste trends, ontwikkelingen en innovaties? Wij zijn van alles op de hoogte en daar profiteer je te allen tijde van.

Bij ons kun je rekenen op:

  • De juiste hulp en adviezen;

  • Altijd een oplossing voor jouw situatie;

  • Jarenlang ervaring en brede kennis;

  • Groot netwerk;

  • Hoogstaande kwaliteit.