Zoek
Filters

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Mennekes Laadkabels Type 2

Veel elektrische auto’s zijn uitgerust met een Mennekes type 2 aansluiting. Om een dergelijke auto te kunnen laden heb je een laadpaal en een geschikte Mennekes type 2 laadkabel nodig. Onder andere de volgende automerken/modellen zijn uitgerust met en Mennekes type 2 aansluiting:

  • BMW;
  • Hyundai;
  • Kia Optima;
  • Mercedes;
  • Opel Ampera-E;
  • Porsche;
  • Tesla
  • Volvo

Mennekes type 2 kopen?

Bij het kopen van een Mennekes type 2 laadkabel is het belangrijk dat je de juiste kabel kiest. Naast de lengte kun je ook nog kiezen voor het vermogen, een rechte of een spiraal laadkabel en het merk. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.

Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de kabelkeuze

Tonen per pagina
Sorteren op
Laadstations Type 2

Lengte van je Mennekes type 2 laadkabel

Bij een publieke laadpaal is een Mennekes type 2 laadkabel van 4 meter meestal voldoende. Thuis of op het werk is het afhankelijk van de parkeermogelijkheden en de installatie van het laadstation. In dat geval kan een laadkabel van 6 meter of zelfs 8 meter een betere keuze zijn.

Rechte of spiraal laadkabel

Een rechte laadkabel is goedkoper en neemt opgerold minder plaats in dan een spiraal laadkabel. De spiraalkabel hangt tijdens het laden tussen de elektrische auto en de laadpaal. Doordat de spiraal laadkabel niet op de grond ligt wordt deze minder snel vies dan de rechte laadkabel. Bovendien hoeft de spiraalkabel niet opgerold te worden waardoor deze snel op te ruimen is.

Laadvermogen

Het laadvermogen is één van de belangrijkste keuzes bij het kopen van een Mennekes type 2 laadkabel. Om te zorgen dat je altijd zo snel mogelijk kunt laden adviseren wij om een laadkabel aan te schaffen die minimaal het maximale laadvermogen van je elektrische auto ondersteund. Hierbij is zowel het maximale Amperage als het aantal Fasen waarmee je elektrische auto kan laden van belang. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen voor advies.

Merk laadkabel

4EV levert Mennekes type 2 kabels van ons huismerk en van het merk Ratio. Het belangrijkste verschil is dat laadkabels van het merk Ratio voorzien zijn van aangegoten stekkers, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen stof en vocht dan de Mennekes type 2 laadkabels van ons huismerk. Bovendien heeft een Ratio kabel 2 jaar garantie ten opzichte van 1 jaar bij ons huismerk.

Over 4EV

4EV is gespecialiseerd op het gebied van laadoplossingen voor elektrisch vervoer. We hebben vestigingen in zowel in Nederland als in de UK en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voor advies bij omtrent het laden van uw elektrische auto of het kopen en installeren van een laadstation zijn we je graag van dienst.

Neem gerust contact met ons op.