Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Slim laden via load balancing

Een probleem waar veel elektrische autobezitters tegenaan lopen bij het thuis opladen, is dat je aan de ene kant op de snelst mogelijke manier wilt laden maar overbelasting van de elektriciteitsaansluiting wilt voorkomen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de stroom uitvalt als je een wasje draait en tegelijkertijd de auto oplaadt.

Om dergelijke situaties te voorkomen kun je ervoor kiezen om de netaansluiting te verzwaren. Helaas is dit niet goedkoop, naast eenmalige kosten kun je ook een flinke maandelijkse verhoging verwachten (vanaf €600,- per jaar!)   

Gelukkig is er ook een slimme oplossing: load balancing. Load balancing is de techniek die de laadsnelheid aanpast op het overige verbruik in huis. Via load balancing laad je dus altijd op de snelst mogelijke manier, met het beschikbare vermogen, de auto op.

Load balancing is ook ideaal in een situatie met meerdere laadpunten. Het beschikbare vermogen wordt evenredig verdeeld over de auto(’s) die staan te laden.

Wat heb je nodig voor load balancing?

Om load balancing mogelijk te maken heb je naast een slimme laadpaal of laadstation ook een module of spoeltje nodig die het stroomverbruik in huis meet. Dit stukje techniek wordt in de meterkast geplaatst, en communiceert via een datakabel met het laadstation. Omdat de totale stroomcapaciteit bij de laadpaal bekend is, en de module het huidige verbruik aan de laadpaal doorgeeft, weet de laadpaal precies hoeveel stroom beschikbaar is om de auto mee te laden. Op deze manier wordt de capaciteit van de netaansluiting optimaal benut.

1) Capaciteit stroomaansluiting is bekend

2) Het laadstation vraagt continu hoeveel vermogen beschikbaar is

3) De module geeft het overige verbruik in huis door aan laadstation

4) Het laadstation laadt de auto met het vermogen dat op dat moment beschikbaar is.


Laadpalen met load balancing

Laadstations met load balancing in ons assortiment zijn:

Ratio Smart Home Box - vanaf €679,95
Zappi V1 - vanaf €629,95
NewMotion Advanced - vanaf €1059,99 + bijkomende abonnementskosten
Wallbox Copper - vanaf €1622,99

Mocht je vragen hebben over load balancing, of welke laadstations hiervoor geschikt zijn, dan staan onze specialisten uiteraard voor je klaar.

Plaats uw commentaar