Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadstations Socket

Met een outlet ofwel socket laadstation zonder vaste laadkabel kun je iedere elektrische auto opladen. Je moet uiteraard wel een additionele laadkabel aanschaffen om de laadpaal aan jouw auto te verbinden. Veel elektrische auto's worden tevens al geleverd met een laadkabel voor 'onderweg'.

Het grote voordeel van een laadstation zonder vaste laadkabel is dat zowel auto's met een Type 1 als Type 2  aansluiting kunnen worden opgeladen. Wij raden aan om altijd een laadpaal te kiezen die minimaal het maximale vermogen van jouw elektrische auto aankan. De auto bepaald op welk vermogen er wordt geladen, je kan deze dus gewoon veilig aansluiten op een laadpaal die een veel zwaarder vermogen aankan.

Bij de aanschaf van een Socket laadstation heb je keuze uit onderstaande laadvermogens. Mocht jouw auto minder laadvermogen hebben dan het laadstation, dan zal deze altijd opladen met de maximale snelheid.

Tonen per pagina
Sorteren op

Ratio Home Box - Socket

523,- (432,23 excl BTW)

Ratio Smart Box Socket

739,- (610,74 excl BTW)

Zappi V2 - Socket

849,- (701,65 excl BTW)

Alfen EVE Single Pro - Socket

1355,- (1119,83 excl BTW)

NewMotion Home Advanced Socket

1100,- (909,09 excl BTW)

Alfen EVE Double Pro - Socket

3420,- (2826,45 excl BTW)

Wallbox Copper SB

1079,- (891,74 excl BTW)
Laadkabel Auto

Slim socket laadstation met load balancing

Elektrische auto's hebben een steeds zwaarder accupakket en dus is het van belang om steeds sneller te kunnen laden. De maximale laadsnelheid is afhankelijk van de auto, maar uiteraard ook van de capaciteit van het laadstation.

Veel nieuwe elektrische auto's kunnen op 3 fase 16A (11kW) of zelfs op 3 fase 32A (22kW) laden. Een standaard huisaansluiting is vaak 3x25A of 1x40A. Je kunt er voor kiezen om de aansluiting verzwaren, alleen hier zijn hoge (en terugkerende) kosten aan verbonden. Gelukkig zijn er ook laadstations die load balancing ondersteunen.

Load balancing is de techniek die het huidig verbruik in huis meet, en het beschikbare vermogen gebruikt om de auto te laden. Zo voorkom je overbelasting van de aansluiting, en kun je op momenten dat er weinig elektrische apparaten aanstaan (vaak s'nachts) toch snel de auto laden.

Laadpalen zonder vaste laadkabel die load balancing ondersteunen zijn:

Ratio Smart Home Box - Socket
NewMotion Home Advanced - Socket

Montagepalen om je laadstation op te monteren vind je hier.

 

Filter by:

Clear All