Zoek
Filters

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadpaal installeren

Bij het installeren van een laadpaal zijn er soms vereisten waaraan uw meterkast moet voldoen. Dit ligt ook aan het vermogen waarmee u uw auto wilt opladen. Over het algemeen laden Plug-in of Hybride auto’s vaak via 1-fase. Omdat de accu van volledig elektrische auto’s veel groter is kunnen deze vaak 3-fase laden, wat aanzienlijk sneller gaat.

Het probleem is dat niet ieder huishouden een hoofdzekering die over 3-fases loopt heeft.

1-fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 1 x 35 ampère. U heeft dan 8,05 kW aan maximaal vermogen beschikbaar ( 35 x 230 volt = 8050 watt)

3-fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 3 x 25 ampère. U heeft dan 17.25 kW aan maximaal vermogen beschikbaar ( 3 x 35 x 230 volt = 17250 watt)

Als u 3-fase kunt laden, maar een 1-fase hoofdzekering heeft, dan komt u dus eigenlijk stroom te kort om de auto op vol vermogen op te laden.

De netbeheerder kan een verhoging (1-fase naar 3-fase) van de elektriciteitsmeter voor u aanpassen. Voor deze verhoging naar 3-fase betaalt u soms een eenmalig bedrag aan de netbeheerder. In sommige gevallen wordt ook uw periodieke bijdrage aan de energieleverancier verhoogd.

Tot slot moeten de groepen in uw meterkast over 3-fasen verdeeld worden. 

Het installeren van een laadstation kan zoals u ziet een complexe aangelegenheid zijn. Wij bieden daarom ook een installatieservice aan waarmee we de zorg voor de montage en inbedrijfstelling van uw laadstation uit handen nemen.

Hier vind u meer informatie over onze installatie service.